استفاده از سم های نو برای کشتن موش های خطرناک
به گزارش وبلاگ دریا، معاون سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران از کنترل جمعیت موش در شهر تهران با سموم تازه اطلاع داد و گفت: بستن منافذ و حفره های باز به کاهش جمعیت این حیوان موذی یاری می نماید.
شادی مالکی در تبادل نظر با همشهری درباره استفاده از سموم تازه برای کنترل جمعیت موش ها در شهر گفت: موش ها جانوران باهوشی نسبت به انواع سموم هستند و دراین باره آنالیز های زیادی اجرا شده و تحقیقات نشان داده که سم های قبلی دیگر تاثیر چندانی به آن ها ندارد و روز به روز به تعداشان اضافه می گردد بنابراین طعمه گذاری با سموم دارای مجوز و با کمترین ضرر به محیط زیست را در اولویت گذاشتیم.
او با بیان اینکه قرار است در تهران از سم های تازه با عنوان سم بیولوژیک استفاده کنیم، گفت: همه این سموم نیز تحت نظارت وزارت کشاورزی است. مالکی اضافه نمود: در حال حاضر نوع سم ها را با توجه به کلونی های احصا شده تغییر داده ایم و به زودی سم های ایرانی و خارجی تازه خریداری شده را با توجه به احتیاج هر منطقه در اختیار منطقه ها 22 گانه تهران قرار می دهیم.
بستن منافذ باز مخازن زباله های شهر
معمولا اطراف سطل های زباله جانوران موذی دیده می شوند که وجودشان مانع از نزدیک شدن شهروندان به مخازن می گردد. مالکی دراین باره از بستن منافذ باز معابر و حفره ها در اطراف مخازن در شهر به عنوان طرح اجرایی تازه اطلاع داد و گفت: روش کنترل موش گیری به صورت طعمه گذاری انجام می گردد، اما روش دیگری که به تازگی در کاهش جمعیت موش ها نقش خوبی داشته، بستن منافذ باز جداره های انهار و معابر و حفره های باز اطراف مخازن با سیمان بود و در شروع این طرح کم شدن تعداد موش ها در همان نقاط کاملا محسوس دیده می شد و اقدام دیگر نظارت جدی به پاکسازی و لایروبی انهار به طور منظم و از طرفی نظارت بیشتر به برنامه ریزی تخلیه به موقع مخازن و کف شویی مخازن است.
اجرای طرح های آموزشی برای کاهش زاد و ولد موش در تهران
معاون سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در ادامه اضافه نمود: برای کنترل و جمع آوری موش ها طرح های مختلفی را در منطقه ها برای اجرا گذاشته ایم و اکیپ های پشتیبان به وسیله اداره پسماند هم برای اجرا و هم برای بحث آموزش به منطقه ها اعزام می شوند. بعلاوه اکیپ های ثابتی هم در همه منطقه ها برای کنترل جوندگان و مبارزه با موش وجود دارد که در قرارداد های پیمانکاران خدمات شهری دیده شده، اما به جهت ارتقا کیفیت خدمات نیز تیم پشتیبان را به عنوان طرح خدمت به منطقه ها اعزام می کنیم که هم بحث آموزش را دنبال می نمایند و هم پشتیبانی بیشتری از اکیپ های اجرا انجام می گردد.
کاهش 40 درصدی جمعیت موش های تهران
مالکی در ادامه درباره جمعیت فعلی موش ها در تهران گفت: هیچ وقت نمی توان آمار دقیقی از وجود موش ها در تهران بیان کرد، چون موش زاد و ولد بالایی دارد؛ بنابراین نمی توان به طور تعیین آماری از موش ها داد، ولی براساس پیغام های سامانه 137 و بازدید های کارشناسی اکیپ های شهرداری به طور همزمان در محل صورت می گیرد می توان گفت جمعیت موش خیلی کمتر از این رقم و تعدادهاست و با کاهش 40 درصدی روبرو بوده ایم. امیدوار هستیم با کوشش اکیپ ها و مشارکت شهروندان این جمعیت را به حد قابل قبول در شهر برسانیم.
اولویت، شناسایی نقاط آلوده به موش است
مالکی در ادامه گفت: در گذشته یکسری روش های تشویقی از سوی اداره پسماند شهرداری تهران اجرا می شد که چندان به لحاظ بهداشتی و امنیتی قابل تایید نبود و دیگر ادامه پیدا نکرد چرا که این روش ها ایجاد ترس و وحشت بین شهروندان می کرد. از همین رو، اکنون شهرداری خودش برای جمع آوری موش ها اقدام نموده است و دراین باره دیگر از شهروندان یاری نمی گیریم و فقط به آن ها آموزش می دهیم به طوری که آموزش را از نقاط آلوده به موش اختصاص داده ایم. براساس آنالیز های اجرا شده ابتدا نقاط آلوده شناسایی شده و پیرو این اقدامات آموزش ها را با کارشناسان شروع نموده ایم. به عنوان مثال اغذیه فروشان و سوپری های میوه از جمله این صنوف هستند که باید درباره فعالیتشان با زاد و ولد و ازدیاد جمعیت موش ها اطلاعات کافی داشته باشند
منبع: فرارو