طرز تهیه آبگوشت سنتی خوشمزه

به گزارش وبلاگ دریا، یکی از اصیل ترین و سنتی ترین غذا های باب طبع یک ایرانی، آبگوشت است. این غذای سنتی هنگامی که در ظرف های سنگی پخته می گردد، با نام دیزی شناخته می گردد. آبگوشت انواع مختلفی مثل آبگوشت کشک، بزباش، گندم، بلغور و غیره را دارد. ما در این جا می خواهیم طرز تهیه آبگوشت سنتی یا همان دیزی را به شما آموزش دهیم. از قلم نیاندازید که طرز تهیه این غذا بسیار آسان است و با رعایت چند نکته می توانید این غذا را محشر درست کنید.

طرز تهیه آبگوشت سنتی خوشمزه

مواد لازم برای تهیه آبگوشت سنتی

  • گوشت گوسفندی با استخوان و چربی 300 گرم
  • لوبیا سفید نصف پیمانه
  • نخود نصف پیمانه
  • پیاز یک عدد بزرگ
  • گوجه فرنگی چهار عدد
  • رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
  • سیب زمینی دو عدد
  • لیمو عمانی سه عدد
  • سیر دو حبه
  • دارچین یک قاشق چای خوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه لازم

طرز تهیه آبگوشت سنتی

مرحله اول

حبوبات را از شب قبل خیس نموده و 2 تا 3 بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته گردد. اگر فراموش کردید حبوبات را بجوشانید و آب را دور بریزید.

گوشت، دنبه، لوبیا، گوجه فرنگی، نخود و سیر و پیازی که از وسط دو قسمت کردیم را داخل قابله ریخته و 6 برابر حجم تمامی مواد آب اضافه می کنیم. بهتر است اندازه آب اضافه شده به قدری باشد که حین مراحل پخت دیگر آبی اضافه نکنید تا طعم آبگوشت بهتر گردد اما اگر آب بیشتری نیاز بود حتما از آب جوش بهره ببرید.

مرحله دوم

در قابلمه را بسته و شعله را اضافه کنید و منتظر بمانید تا آب به جوش آید سپس کف های روی سطح آب را از طریق یک قاشق جدا کنید.

زردچوبه و فلفل را اضافه نموده، در قابلمه را ببندید و شعله را ملایم کنید تا آبگوشت آرام آرام بپزد. یکی از رموز لذیذ شدن این غذا آهسته پختن یا حرارت ملایم است.

مرحله سوم

بعد از حدود 2 تا 3 ساعت نوبت به اضافه کردن سیب زمینی و لیمو عمانی ها می رسد. سیب زمینی ها را از وسط نصف نموده و لیمو عمانی ها را سوراخ کنید سپس داخل آبگوشت بریزید و پس از گذشت 15 دقیقه رب گوجه فرنگی، نمک و دارچین را اضافه کنید و اجازه دهید تا مواد 1 تا 2 ساعت آرام آرام بپزد. دقت کنید که لیمو عمانی باید در 1 ساعت آخر مراحل پخت اضافه گردد تا آبگوشت طعم تلخی نگیرد.

در این مرحله دنبه را بیرون آورده و با گوشتکوب بکوبید و دوباره داخل قابلمه برگردانید تا خوب پخش گردد. پیاز های پخته شده را از آبگوشت خارج کنید.

غذا آماده است، در ظرفی مناسب سرو نموده و نوش جان کنید.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه آبگوشت سنتی خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آبگوشت سنتی خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید