باورهای تغذیه ای غلط درباره سرطان

به گزارش وبلاگ دریا، متخصص رادیوتراپی آنکولوژی توضیحاتی درباره بایدها و نبایدهای تغذیه ای در بیماران مبتلا به سرطان ارائه داد.

باورهای تغذیه ای غلط درباره سرطان

به گزارش انجمن کلینیکال آنکولوژی، دکتر حمیدرضا دهقان منشادی، متخصص رادیوتراپی آنکولوژی مصادف با هفته مبارزه با سرطان درباره بایدها و نبایدهای تغذیه ای در بیماران مبتلا به سرطان گفت: متاسفانه بعضی از باورهای غلط درباره تغذیه بیماران مبتلا به سرطان وجود دارد و به علت عدم آگاهی خانواده ها و یا خود بیماران این موضوع سبب بروز مشکلاتی برای بیماران مبتلا به سرطان می گردد.

وی اضافه کرد: یکی از باورهای غلط درباره تغذیه بیماران مبتلا به سرطان این است که بیماران را 100 درصد از خوردن غذاهای شیرین منع نموده و با حذف کامل شکر و مواد قندی و به عبارتی گلوکز از غذاهای این افراد با هدف پیشگیری از رشد سلول های سرطانی این باور را به آنها تلقین کنیم.

این متخصص رادیوتراپی آنکولوژی با اشاره به اینکه حذف کامل گلوکز از برنامه غذایی بیماران مبتلا به سرطان سبب آسیب به سلول های سالم افراد مبتلا به سرطان خواهد شد، گفت: مصرف مواد قندی باید به صورت متعادل باشد و نه اینکه افراط و تفریط انجام گیرد.

دکتر دهقان منشادی ادامه داد: از دیگر باورهای غلط درباره تغذیه بیماران مبتلا به سرطان حذف کامل لبنیات از برنامه غذایی آنها است در صورتی که این موضوع به لحاظ علمی ثابت نشده و صحت ندارد.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از افراد در جامعه فارغ از ابتلا به بیماری سرطان به لاکتوز موجود در شیر حساسیت دارند، گفت: به طور کلی منعی برای مصرف شیر در بیماران مبتلا به سرطان وجود ندارد ولی در صورت حساسیت به لاکتوز شیر توصیه نمی گردد به جای حذف کامل لبنیات به جای شیر از سایر محصولات لبنی مانند پنیر، دوغ، ماست و ... استفاده گردد.

متخصص رادیوتراپی آنکولوژی با اشاره به اینکه بیماران مبتلا به سرطان به علت شرایط بیماری یشان و درمان هایی مانند شیمی درمانی احساس ضعف، بی حسی و خستگی دارند و تغذیه مناسب در یاری به این بیماران بسیار حائز اهمیت است، بیان داشت: یکی دیگر از باورهای غلط در خصوص تغذیه بیماران مبتلا به سرطان این است که گفته می گردد این بیماران به هیچ عنوان از گوشت قرمز استفاده ننمایند.

وی با بیان اینکه هیچ منعی برای مصرف گوشت قرمز در بیماران مبتلا به سرطان وجود ندارد، گفت: البته بهتر است مصرف گوشت قرمز زیاد نباشد و به جای آن از گوشت سفید مانند گوشت مرغ و ماهی استفاده کرد ولی اینکه به طور صد درصدی استفاده از گوشت قرمز را در بیماران مبتلا به سرطان به صفر رساند درست نیست.

دکتر دهقان منشادی گفت: یکی دیگر از باورهای غلط در خصوص تغذیه بیماران مبتلا به سرطان انجام رژیم های سخت و روزه داری است تا از این طریق بتوان جلوی رشد سلولهای سرطانی را گرفت در حالیکه این موضوع غلط است و با رژیم های سخت و یا رژیم روزه داری به سلول های سالم فرد مبتلا به سرطان هم آسیب های فراوانی وارد می گردد.

وی تاکید نمود: مصرف انواع مکمل باید تحت نظر پزشک برای بیمار مبتلا به سرطان انجام گیرد و بیماران باید از مصرف خودسرانه مکمل ها بپرهیزند.

متخصص رادیوتراپی انکولوژی گفت: مصرف غذاهای حاوی آنتی اکسیدان در بیماران مبتلا به سرطان حائز اهمیت است. مصرف سبزیجات و میوه های حاوی رنگدانه حامل مقدار زیادی آنتی اکسیدان است و می تواند در بهبود شرایط تغذیه بیماران مبتلا به سرطان حائز اهمیت باشد.

وی با اشاره به اینکه شرایط گوارشی بیمار مبتلا به سرطان در انتخاب مواد غذایی مناسب برای بیمار حائز اهمیت است، گفت: بعضی از بیماران مبتلا به سرطان مشکل گوارشی اسهال و بعضی مشکل یبوست دارند و در صورتی که گرفتار اسهال باشند باید مواد غذایی دارای کمی فیبر و برای بیمارانی که گرفتار یبوست هستند مواد غذایی که حاوی بیشتر فیبر هستند استفاده گردد.

وی درباره آنتی اکسیدان ها گفت:هریک از ما به طور مداوم میزبان آنتی اکسیدان ها و رادیکال های آزاد در بدن خود هستیم. بعضی از آنتی اکسیدان ها به وسیله خود بدن ساخته می شوند و بقیه موارد به وسیله تغذیه و خوردن غذاهای حاویِ آنتی اکسیدان تأمین می شوند.

متخصص رادیوتراپی انکولوژی اضافه کرد: بدن ما بعد از انجام واکنش های سلولی، رادیکال های آزاد فراوری می نماید. برای مثال کبد رادیکال های آزاد را فراوری و از آنها برای سم زدایی بدن استفاده می نماید، درحالی که گلبول های سفید خون از رادیکال های آزاد برای مقابله و از بین بردن ویروس ها و باکتری ها و سلول های آسیب دیده استفاده می نمایند. وقتی نوع خاصی از مولکول های حاوی اکسیژن می توانند آزادانه در بدن حرکت نمایند، موجب ایجاد نوعی آسیبِ اکسیداتیو و در نتیجه تشکیل رادیکال های آزاد می شوند. اما وقتی در اثر تغذیه نامناسب یا قرار گرفتن در معرض سموم مختلف یا عوامل دیگر، سطح آنتی اکسیدان ها در بدن کمتر از رادیکال های آزاد گردد سبب افزایش فشار بر سیستم ایمنیِ بدن می گردد.

وی با بیان اینکه آنتی اکسیدان به هر ماده ای گفته می گردد که بتواند فرآیند اکسیداسیون را مهار کند، خاطر نشان کرد: آنتی اکسیدان ها شامل مواد غذایی مختلفی هستند مثلا کارتنوئیدها مانند بتاکاروتن، لیکوپن و ویتامین C، این مواد نمونه ای از آنتی اکسیدان هایی هستند که فرآیند اکسیداسیون یا واکنش سلولی در برابر اکسیژن، پراکسید یا رادیکال های آزاد را مهار می نمایند.

وی گفت: میوه و سبزیجاتی مانند پرتقال، کلم بروکلی، فلفل دلمه ای، انار، آلبالو دارای آنتی اکسیدان هستند.

منبع: فرارو

به "باورهای تغذیه ای غلط درباره سرطان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "باورهای تغذیه ای غلط درباره سرطان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید