خبرنگاران کشت برنج پرمحصول در مازندران 30درصد کاهش یافت
به گزارش وبلاگ دریا، ساری- خبرنگاران- معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران گفت: کشت ارقام پرمحصول برنج در این استان از 65هزار هکتار سال پیش به حدود 46هزار هکتار در سالجاری کاهش یافته است.

مجید بهادری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار وبلاگ دریا ، دلیل بی رغبتی شالیکاران به کشت ارقام پرمحصول را رکود بازار فروش این ارقام طی سه ماه آخر سال گذشته بیان کرد و گفت: هنوز ذائقه مردم کشور به مصرف برنج ارقام پر محصول که به مراتب بهتر از برنج های خارجی است ، عادت ننموده است ، واردات برنج خارجی در بازار مصرف و عادت بیشتر ذائقه مردم به این نوع برنج ها ، کشاورزان را برای کشت ارقام پرمحصول بی انگیزه نموده است.
وی در عین حال پیش بینی کرد که با توجه به افزایش قابل توجه قیمت ارقام پرمحصول کشت داخل در 2 ماهه اخیر کشت ارقام پرمحصول در سال زراعی آینده دو برابر سال جاری گردد.
سال جاری در مجموع حدود یکهزار 300 تن بذر اصلاح شده مربوط به ارقام پرمحصول در استان فراوری و عرضه شد که فقط 722 تن آن را شالیکاران خریداری و کشت کردند.
ارقام شیرودی ، فجر ، روشن و تیسا از رقم های کیفی پر محصول برنج در مازندران است که می تواند مورد استقبال شالیکاران قرار بگیرد.
بهادری به نشاکاری برنج در 211 هزار و 699 هکتار از اراضی شالیزاری استان مازندران اشاره نمود و گفت: 97 هزار و 623 هکتار از این اراضی به روش مکانیزه و مابقی به صورت سنتی کشت شد.
وی با اعلام این که 97 درصد از زمین های شالیزاری استان مازندران نشا کاری شده است، بیان داشت: طبق آمار صندوق بیمه کشاورزی تا به امروز 17 هزار و 194 هکتار از شالیزارهای استان تحت پوشش بیمه محصولات کشاورزی نهاده شد.
مازندران بر اساس آمارهای رسمی 230 هزار هکتار شالیزار دارد که هر ساله 215 تا 220 هزار هکتار آن زیر کشت می رود.
معاون بهبود فراوریات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران به خوشه دهی شالی برنج در حوزه آبریز هراز اشاره نمود و بیان داشت: در حال حاضر کشاورزان مشغول مبارزه با آفت کرم ساقه خوار و بیماری بلاست هستند.
مازندران با فراوری سالانه حدود یک میلیون تن برنج سفید 42 درصد برنج مورد احتیاج کشور را تامین می نماید.
منبع: ایرنا