رکوردشکنی در برقراری ارتباط باایمپلنت مغزی؛ 62 کلمه در دقیقه!

به گزارش وبلاگ دریا، این بیمار با ایمپلنت مغزی خود پیروز شده تا در هر دقیقه 62 کلمه را ادا کند که سه برابر سریع تر از تحقیقات قبلی است.

رکوردشکنی در برقراری ارتباط باایمپلنت مغزی؛ 62 کلمه در دقیقه!

هشت سال پیش، یک بیمار قدرت تکلم خود را به علت ALS یا بیماری لو گهریگ که باعث فلج می گردد، از دست داد. هرچند او هنوز هم می تواند صدا فراوری کند، اما کلمات نامفهومی را ادا می نماید. اکنون، پس از داوطلب شدن برای دریافت ایمپلنت مغزی، این زن توانست تا عباراتی مانند من صاحب خانه ام نیستم و سخت است را با سرعتی که به گفتار عادی نزدیک است، بیان کند.

دانشمندان دانشگاه استنفورد در مقاله ای که هنوز به همتاداوری نرسیده است، شرح می دهند که داوطلب آن ها رکورد های قبلی در زمینه استفاده از ایمپلنت مغزی برای برقراری ارتباط را شکسته و پیروز شده است با سرعت 62 کلمه در دقیقه صحبت کند که سرعت آن در مقایسه با رکورد قبلی سه برابر بهتر است. در ادامه گزارش مربوط به این پیشرفت بزرگ نوشته شده است که افراد بدون نقص گفتار معمولاً با سرعتی در حدود 160 کلمه در دقیقه صحبت می نمایند.

فعالیت نورون های حرکتی با ایمپلنت مغزی

رابط های مغز و کامپیوتری که محققان با آن کار می نمایند، شامل یک پد کوچک از الکترود های تیز است که در قشر حرکتی فرد قرار می گیرند. این امر به محققان اجازه می دهد تا فعالیت چندین نورون را به طور هم زمان ثبت نموده و الگو هایی را پیدا نمایند که منعکس نماینده حرکاتی هستند که شخص به آن ها فکر می نماید، حتی اگر فلج باشد.

در تحقیقات تازه، تیم استنفورد قصد داشت بداند که آیا نورون های قشر حرکتی حاوی اطلاعات مفیدی در خصوص حرکات گفتاری هستند یا خیر. حرکات گفتاری ظریف و کوچک هستند و به گفته دانشمندان، فقط چند نورون حاوی اطلاعات کافی بودند تا به یک برنامه کامپیوتری اجازه دهند با دقت خوبی کلماتی را که بیمار می خواست بگوید، پیش بینی نمایند. سپس این اطلاعات به صفحه رایانه منتقل شد و کلماتی که بیمار کوشش داشت به رایانه بگوید، روی آن نمایش داده می شد.

سیستم ایمپلنت مغزی فعلی درحال حاضر از چند نوع برنامه یادگیری ماشین استفاده می نماید. تیم استنفورد بعلاوه برای بهبود دقت آن، از نرم افزاری استفاده کرد که پیش بینی می نماید معمولاً چه کلمه ای در یک جمله قرار می گیرد.

فیلیپ سابس، محقق دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو که در این پروژه شرکت نداشته است، نتایج این تحقیق را یک پیشرفت بزرگ خوانده و گفته است که فناوری تجربی مغزخوانی می تواند به زودی از آزمایشگاه خارج و به یک محصول مفید تبدیل گردد.

منبع: دیجیاتو

منبع: فرادید

به "رکوردشکنی در برقراری ارتباط باایمپلنت مغزی؛ 62 کلمه در دقیقه!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رکوردشکنی در برقراری ارتباط باایمپلنت مغزی؛ 62 کلمه در دقیقه!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید