سفری به فیلبند روستایی رویایی بر فراز ابرها
به گزارش وبلاگ دریا، یکی از زیباترین ییلاق های ایران که بر فراز ابرها واقع شده است روستای فیلبند (Filband) در استان مازندران است.
روستای فیلبند کجاست ؟
یکی از قشنگ ترین دیدنی هایی که خیلی وقت نیست از آن حرف به میان آمده است، روستای شگفت انگیز فیلبند است که از توابع دهستان خوشرود شهرستان بابل محسوب می گردد.
حتی محلی های این منطقه نیز در ماه های گرم سال به ییلاق فیلبند می فرایند و از هوای خنک این منطقه استفاده می نمایند. اما برعکس در زمستان به دلیل سرما و بارش برف شدید از سکنه خالی می گردد و تنها تعداد کمی از اهالی در این ییلاق باقی می مانند.
یکی از جذابیت های روستای فیلبند دریای ابری ست که بیشتر مواقع آن را در بر می گیرد و چشم انداز فوق العاده ای را تشکیل می دهد. می توان گفت یکی از انگیزه های حضور طبیعت گردان و گردشگران به این روستای زیبا همین مسئله و دیدن منظره خارق العاده گذر ابرها از زیر پای شان است.
علت نامگذاری روستای فیلبند
نام این روستا در واقع فِلبَند است. در گویش مازندرانی فل به معنای خستگی و بند هم به معنای بندآمدن و نتوانستن است. علت نام گذاری این روستا این بوده که رفت و آمد به این منطقه به علت ارتفاع بالای ییلاق بسیار سخت بوده است. نام دیگر این روستا بام شرقی مازندران است به این دلیل که مرتفع ترین روستای بخش شرقی مازندران با 2300 متر ارتفاع می باشد.
روستای فیلبند ، سرزمینی بر فراز ابرها
یکی ار جذابیت های روستای فیلبند که گردشگران زیادی را به سمت خود کشانده ، پدیده اقیانوس ابر است که بیشتر مواقع به دلیل ارتفاعی که از سطح دریا دارد ایجاد می گردد و چشم انداز زیبایی را به این منطقه می بخشد. این روستای کوچک در ارتفاع دو هزار و 700 متری از سطح دریا واقع است . ایستادن بر فراز ابرها و تنفس هوای تازه از جذابیت های این بهشت رویایی است.
آب و هوای روستای فیلبند در فصوول سال
این منطقه در فصل بهار و پاییز آب و هوای متنوعی دارد، در یک نیم روز ممکن است بر فراز ابرها قرار بگیرید، در میان مه قدم بگذارید، به زیر باران بروید یا در آسمان صاف و آفتابی به تماشای کرانه دریای خزر بنشینید.
جنگل سنگچال و چلاو در روستای فیلبند
اگر می خواهید به منطقه نزدیکی برای تعطیلات آخر هفته بروید و کمی از دود و آلودگی هوای تهران خلاص شوید به روستای زیبای فیلبند سفر کنید .
هنگام سفر به این منطقه زیبا وقتی از جاده هراز به سمت روستای سنگچال منحرف می شوید، با شگفتی های طبیعت روبرو می شوید که گاهی رسیدن به مقصد رافراموش خواهید کرد.
پس از گشت و گذار در فیلبند جهت خود را ادامه دهید تا به جنگل های چلاو سنگ چال برسید و با کلبه های چوبی، دشت های سرسبز و گوسفندانی که به چرا آمده اند روبرو شوید اما پیدا کردن جاده محلی به سمت سنگچال و سپس، فیلبند آسان نیست و این مکان هیچ تابلوی مشخصی ندارد .
چشمه لار فیلبند
چشمه های آب معدنی متعددی در اطراف روستا قرار دارند، معروفترین این چشمه ها ، چشمه لار است و آب این چشمه بیماری های کلیوی و استخوان را درمان می نماید.
امامزاده یحیی و امامزاده قاسم در روستای فیلبند
امامزاده ای به نام امامزاده قاسم در خط الراس نزدیک به قله اَندوار و در ارتفاع های جنوبی روستا، وجود دارد . اگر این قله را بالا بروید و خط الراس کوه را به سمت جنوب ادامه دهید به امامزاده قاسم می رسید. میهمانپذیری در نزدیکی امامزاده وجود دارد که می توانید در آنجا استراحت کنید.
بهترین زمان برای سفر به فیلبند مازندران
در روز هایی که هوای شهر بسیار گرم است، روستای فیلبند اما این گونه نیست به طوری که معمولا با نسیمی خنک همراه است و احساس بسیار خوشایدنی را به شما هدیه خواهد داد تا جایی که دوست دارید کدت زمان بسیار بیشتری را در این روستای زیبا سپری کنید. آب و هوای روستای فیلبند در فصول مختلف به توضیح زیر است.
- فیلبند در بهار: با وجود ویژگی های جذاب روستای فیلبند آب و هوای این ییلاق در فصل بهار آن را بسیار دوست داشتنی نموده است. چرا که در این فصل ، فیلبند دارای بارش باران و برف، تگرگ و تابش آفتاب، رنگین کمان و وزش باد است به گونه ای که از طبیعت بکر این منطقه در استان مازندران در شگفت می مانید.
- فیلبند در تابستان: اما در تابستان، روستای فیلبند دارای هوای بسیار خوش و در بعضی مواقع حتی سرد است. منظره ابرها و هوای تازه روستا، شما را از فکر گرمای هوای شهرتان در فصل تابستان خارج می نماید.
- فیلبند در پاییز: اما هوا در فصل بهار روستای فیلبند سرد است و تحمل این سرما برای مردم عادی و گردشگران کمی مشکل به نظر می رسد. روستا در این فصل آرام آرام خالی از سکنه می گردد.
- فیلبند در زمستان: زمستان های فیلبند هوا بسیار سرد و استخوان سوز است. به همین دلیل معمولا در فصل زمستان کسی مراجعه نمی نماید و به ندرت می توان کسی را برای این منظور پیدا کرد.
پیشنهاد آخر :
قبل از رفتن به روستا و وارد شدن به جاده فرعی آن اگر تماسی ضروری داشتید برقرار کنید زیرا بعضی از اپراتورهای تلفن همراه ممکن است آنتن ندهد. چند کیسه زباله و یک دستکش یکبار مصرف نیز به همراه خود ببرید تا با جمع آوری زباله ها ، زیبایی های طبیعت را دوباره به آن برگردانید.
منبع: مجله دلگرم