کاهش مصرف آب و افزایش مقدار محصول در کشاورزی

به گزارش وبلاگ دریا به نقل از معاونت علمی و فناوری، محسن صادقیان مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان با بیان اینکه سوپر جاذب های تولیدی این شرکت به صورت گسترده در بخش کشاورزی استفاده می شوند، گفت: سوپر جاذب ها یا ابر جاذب ها مواد پلیمری هستند که به علت شبکه هایی که درون خود دارند، آب را تا 500 برابر وزن خود نگهداری می نمایند.

کاهش مصرف آب و افزایش مقدار محصول در کشاورزی

وی افزود: یکی از صنایعی که سوپر جاذب ها در آن مورد استفاده قرار می گیرد، کشاورزی است. خشک سالی های شدید در کشور و از بین رفتن مزارع و باغ ها ضرورت استفاده از این ماده را برای احیای صنعت کشاورزی توجیه پذیر می نماید.

به گفته صادقیان، مکانیسم عملکرد این ماده در خاک به گونه ای است که پس از آبیاری، آب و مواد مغذی خاک را درون خود جذب نموده و متورم می گردد و سپس در صورت احتیاج ریشه آب را به صورت تدریجی بازمی گرداند.

مدیر شرکت ادامه داد: به طورکلی با استفاده از سوپر جاذب برای گیاهان با دوره آبیاری کوتاه مدت، هر سه دوره آبیاری به یک دوره و برای گیاهان با دوره آبیاری بلندمدت هر دو دوره آبیاری به یک دوره تبدیل می گردد. استفاده از این محصول باعث جلوگیری از هدر رفت آب می گردد و بعلاوه خاک بدون آبیاری مجدد، مدت زمان بیشتری آب را درون خود نگه داری کند.

وی افزود: این محصول به دلیل فناوری به کار رفته در فرآیند فراوری و استفاده از نانو ذرات در ساختار آن باعث افزایش کیفیت شده به گونه ای که نسبت به نمونه های مشابه از مشخصات و ویژگی های بالاتری برخوردار است. این ویژگی ها درنهایت سبب جذب آب بالاتر و بعلاوه افزایش بیشتر ثمر دهی محصول شده است.

وی گفت: این سوپر جاذب قابل استفاده برای درختان میوه، گیاهان جالیزی و زراعی، کشت دیم، درختان غیر مثمر، فضاهای سبز، چمن کاری ها و زمین های گلف، جابجایی نهال و هیدروپونیک است. سوپر جاذب را می توان به دو طریق خشک و هیدروژل مورد استفاده قرار داد.

وی گفت: این محصول به غیراز کشاورزی در بخش صنعتی و بهداشتی نیز مورد کاربرد دارد و جزو سه ماده شیمیایی محسوب می گردد که واردات آن به دلیل حجم مصرف بالا در کشور زیاد است. در بحث کشاورزی محصول داخلی توانسته صرفه جویی ارزی خوبی به همراه داشته باشد.

وی ادامه داد: از مزایای استفاده از سوپر جاذب می توان به قابلیت نگهداری آب در خاک و کاهش 50 الی 70 درصد مصرف آب، افزایش 10 الی 20 درصدی محصول به جهت نگه داری مداوم آب و مواد غذایی در کنار ریشه، کاهش مصرف کود مورد احتیاج گیاه و رشد سریع تر و بعلاوه افزایش عمر گیاه اشاره نمود.

صادقیان تاکید نمود: بعلاوه این محصول باعث جلوگیری از هدر رفت آب به دلیل نگه داری آب و مواد غذایی درون ساختار خود، جلوگیری از تبخیر آب درون خاک مخصوصاً در تابستان، افزایش گردش هوا درون خاک و بهبود خاصیت خاک، طول عمر بین 5 تا 7 سال و حفاظت از محیط زیست در برابر خشک سالی و هدر رفتن منابع آب زیرزمینی می گردد.

وی گفت: در بعضی کشورها استفاده از این محصول اجباری است و این شرکت هفتمین کارخانه در جهان محسوب می گردد که توان فراوری سوپر جاذب ها را دارد.

منبع: خبرگزاری مهر

به "کاهش مصرف آب و افزایش مقدار محصول در کشاورزی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاهش مصرف آب و افزایش مقدار محصول در کشاورزی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید