ارتباط تغذیه و اضطراب

به گزارش وبلاگ دریا، آیا می دانید ارتباط بین تغذیه و اضطراب به چه صورت است؟ اضطراب، از جمله اختلالات روانی شایع است که در پی صنعتی شدن روز افزون جوامع، شاهد رشد چشمگیر آن در دنیای امروز هستیم. با توجه به ارتباط تغذیه با اضطراب، این شرایط برای شما مهیا می گردد که با تغذیه ای مناسب به مقابله با اضطراب بروید.

ارتباط تغذیه و اضطراب

کنترل اضطراب با مواد غذایی!

اضطراب بیشتر به سلامت روانی مربوط می گردد تا یک بیماری روده ای. هرچند، عادات غذاییمان بر جنبه های مختلف سلامتی ما تأثیر می گذارد، از جمله سلامت روانیمان که امری جداگانه نیست بلکه بخشی از وجود ماست. بنابراین، انتخاب های غذایی آگاهانه می تواند یاریتان کند تا بهتر اضطرابتان را کنترل کنید.

اگر با اضطراب دست و پنجه نرم می کنید یا صرفاً به خاطر علاقه یتان درباره آن مطالعه می کنید، احتمالاً با مواردی مانند کوشش های دوستان کنترل استرس آشنا هستید. این دوستان همان غذاهایی هستند که شاید حالتان را بهتر نمایند، در همان لحظه اضطرابتان را کم نمایند، اما در درازمدت فقط باعث افزایش اضطرابتان می شوند. همچنانکه حذف این غذاها بی شک باعث بهبود می گردد، شناختن غذاهایی که به تغییری در جهت مثبت یاری می نمایند نیز مهم است.

کنترل اضطراب با مواد غذایی: چه باید خورد؟
اضطراب تحریک عکس العمل یا بجنگ یا فرار کن در بدن است که به این معناست که استرس دارید، هیجان زده اید، ترسیدید یا حتی حس می کنید خطری در راه است. برای اینکه از عهده چنین احساساتی بربیایید، باید اطمینان حاصل کنید که گروه های غذایی و مواد مغذی به خصوصی را مصرف می کنید. مانند:

اسید چرب امگا3

زینک

منیزیم

پروبیوتیک

ویتامین ب

این ها فقط تعدادی از گروه های غذایی ای هستند که برای یاری به کنترل اضطراب پیشنهاد کردیم. علاوه بر این، به توصیه اوما نایدو، مددکار روانی در دانشکده پزشکی هاروارد، غذاهایی که سرشار از آنتی اکسیدان هستند، می توانند به کاهش اضطراب یاری نمایند.

از جمله برترین غذاهایی که به کاهش اضطراب یاری می نمایند، مارچوبه، ماست، گشنیز و ماهی سالمون هستند. بیاید بفهمیم چرا برای کنترل اضطراب مفیدند.

مارچوبه
عصاره ساقه مارچوبه ضد اضطراب است. طبق تحقیقی در سال 2013 این اثر احتمالاً به علت کاهش ترشح کورتیزول است، که به آن هورمون استرس هم می گویند. بعلاوه این تحقیق اثر ضد اضطراب مارچوبه را وابسته به توان مدولاسیون غدد درون ریز مارچوبه می داند. زمانی که در پی غذای مناسبی برای کنترل اضطراب هستید مارچوبه کاندید قدری است.
ماست
به طور کلی پروبیوتیک مانند سلامت کلی بدن بر معده نیز تأثیر مثبت دارد. دانشکده پزشکی هاروارد توصیه می نماید که آن می تواند در درازمدت به کنترل علائم اضطراب هم یاری کند. مصرف منظم ماست، غذایی پروبیوتیک که از روش های متعددی می توان آن را مصرف کرد، به امتحانش می ارزد. گرچه، مطمئن شوید که نوع بدون شکرش را می خرید.
سالمون
خوردن سالمون یا غذاهای دیگری که دارای اسید چرب امگا3 هستند تنها به رهایی از اضطراب یاری نمی نماید بلکه به سلامت قلبتان هم یاری می نماید و هنگامی که با درمان اصلی همراه می گردد می تواند علائم آرتروز روماتیسم را کنترل کند. درباره اضطراب، در تحقیقی در خصوص اثر مصرف سالمون بر اضطراب مشاهده شد که سالمون به کنترل ضربان قلب نیز یاری می نماید.
چای
انواع مختلف چای در سراسر جهان در دسترس قرار دارند که هر کدام به دلایل مختلفی به منطقه و فرهنگ خاصی مربوط می شوند. وقتی صحبت از کنترل اضطراب می گردد، لازم نیست برای یافتن چایی خارجی راه دوری بروید. کامایل سیننسیس که معمولاً به گیاه چای معروف است، فواید ضد اضطراب دارد.

نیازی به تحقیقات زیادی نیست، تحقیقی منتشر شده در مجله هندی داروشناسی می گوید اثرات ضد اضطراب چای، مخصوصاً چای سبز، با دیازپام قابل مقایسه است. دارویی که معمولاً برای درمان اضطراب استفاده می گردد.

گشنیز
گشنیز، بعلاوه معروف به جعفری چینی، معمولاً در منطقه ها مختلف در سرتاسر اروپا و آسیا وجود دارد و بسیار از آن استفاده می نمایند. در بین تحقیقات مختلف دیگری که هدفشان دریافتن اثرات مثبت این گیاه بر تسکین اضطراب بوده است، مقاله ای منتشر شده در مجله آفریقایی علوم گیاهی با تحقیق بر حیوانات می گوید گشنیز در آرام کردن ماهیچه ها مؤثر است.
شکلات تلخ
شکلات، نوع تلخ آن، سرشار از آنتی اکسیدان های است که به نوبه خود برای کنترل اضطراب مفید اند. جدای از این موضوع، شکلات تلخ به عملکردهای شناختی بهبود یافته و کاهش شاخص توده بدنی هم مربوط است. طبق تحقیقی منتشر شده در مجله انگلیسی داروشناسی بالینی، تحقیقات حیوانی نشان می دهد که شکلات می تواند خطر ابتلا به آلزایمر را نیز کاهش دهد.
کربوهیدرات های پیچیده
در حالی که کربوهیدرات ها دارند دوباره به رژیم غذایی برمی گردند، بعضی از ما ممکن است هنوز تردید داشته باشیم. کربوهیدرات ها ضروری هستند و می توانند به کنترل اضطراب و استرس یاری نمایند. اگرچه، مهم است که کربوهیدرات های پیجیده مانند غلات کامل و سبزیجات را انتخاب کنیم نه کربوهیدرات های ساده مانند نون و شیرینی. کربوهیدرات های پیجیده آرام تر تجزیه می شوند، بنابراین قند خون دیرتر پایین می آید.
کنترل اضطراب با مواد غذایی: از چه بپرهیزیم؟
وقتی کنشگرایانه به سمت سالم تر خوردن قدمی برمی داریم، قبل از هر چیز باید بدانیم چه غذایی را نباید بخوریم. اگر سعی دارید اضطراب را کنترل کنید، موارد زیر غذاهایی است که باید بیشتر از همه از آن ها پرهیز کنید:
شکر
شکر ممکن است در همان لحظه حالتان را بهتر کند اما در درازمدت، فقط اضطرابتان را تشدید می نماید. وقتی دلتان شکر می خواهد، برترین کار این است که از آن دوری کنید و به جایش آجیل یا شکلات تلخ را امتخاب کنید.
کافئین
صرف نظر از اینکه چقدر در سراسر جهان محبوب است، نوشیدنی های کافئین دار غذای مناسبی برای کنترل اضطراب نیستند. بهتر است از خوردن کافئین خودداری کنید. به جای آن، نوشیدن چای سبز، بابونه، رز، بادرنجبویه و سوسنبر را امتحان کنید. این چای ها اثر آرام بخش دارند و اضطرابی که کافئین می تواند به وجود بیاورد را خنثی می نمایند.

منبع: سایت راستینه

منبع: راسخون

به "ارتباط تغذیه و اضطراب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ارتباط تغذیه و اضطراب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید