این ابر زیبا نشان از طوفانی هولناک می دهد!
به گزارش وبلاگ دریا، این ابرهای عجیب که درست شبیه یک نقاشی زیبا به نظر می رسند اما کاملا واقعی هستند!
طبیعت به طور پیوسته با تغییرهای آنی، مردم ساکن در زمین را تحت تاثیر قرار می دهد. زیبایی و تغییراتی که چگونگی آن خارج از وصف است و گاها افراد را کنجکاو به کشف حقایق و آشنایی با خود می نمایند. وبلاگ دریا در این مطلب به معرفی یکی از زیبا ترین و در عین حال ترسناک ترین پدیده های طبیعی یعنی ابرهای ماماتوس می پردازد.
ابر ماماتوس، نشان دهنده طوفانی سخت
ابر سینه ای (Mammatus) سینه کومه ای (mammatocumulus) گونه ای ابر است که رشته ای از ابرچه های کیسه مانند در زیر سطح اصلی آن قرار گرفته است. شکل ظاهری این ابرها حاصل کیسه هایی از هوای سرد اشباع شده است که به سرعت از سطح ابرهای توفان زا پایین می آید و تصویری مانند برآمدگی های مواج در قسمت زیرین ابر ایجاد می نماید. خوشه های سینه ای این ابرها معمولا از یخ تشکیل شده اند، اما می تواند ترکیبی از یخ و آب مایع نیز باشد. ابرهای ماماتوس معمولا با تشکیل ابرهای سندانی و توفان های سخت همراهند و در کل پدیده های نادرند.
ابرهای سینه ای معمولا از پایه ابرهای کومولونیمبوس (کومه ای بارا) امتداد پیدا می نمایند، اما ممکن است در زیر ابرهای آلتوکومولوس (فرازکومه ای)، آلتواستراتوس (فرازپوشنی)، استراتوکومولوس (پوشن کومه ای) و سیروس (پرسا) و ابرهای خاکستر آتشفشانی نیز تشکیل گردد.
این ابرهای زیبا اغلب به شکل خوشه ای و بسیار زیاد و متصل به یک دیگر قابل مشاهده هستند. ابر ماماتوس مانند پنبه های زده شده و در یک دیگر فرو رفته شده زیبایی های خود را به نمایش می گذارند. درباره قطر هر یک از این ابرهای ماماتوس باید گفت که در هر خوشه تشکیل دهنده قطرها به 3 کیلومتر و طول هایی 5 کیلومتری وجود دارند.
دلیل تشکیل این نوع ابر
بر طبق دیگر آزمایش های محققان اگر طبقات هوای میانی و بالای جو و طبقات پایینی خشک شوند، بر اثر جابه جایی سریع و ترکیب شدن با تراکم آب موجود در هوا به ابرهای زیبا و متحیر نماینده ماماتوس تبدیل خواهند شد. در معنایی دیگر می توان گفت که درجه حرارات و مقدار رطوبت از دلیل های اصلی و اساسی در تشکیل ابرهای زیبای ماماتوس است. این نوع ابر که به طور معمول از یخ تشکیل شده است، در شکلی دیگر می تواند حاصل ترکیب یخ و آب مایع با یک دیگر باشد.
قابل به ذکر است که ماندگاری این ابرها به مدت 10 الی 15 دقیقه در آسمان است، بعلاوه در بعضی موارد مدت آن به ساعت ها نیز می رسد و سپس بعد از مدت زمان معین شده از یک دیگر متلاشی و جدا خواهند شد.
پیشنهاد مطالعه: مطلب هشدار، این ویتامین خطر ابتلا به اوتیسم را 3 برابر می نماید را بخوانید.
منبع: پیام دلتا