خبرنگاران 91 هزار و 578 واحد دامپزشکی در کشور فعال است
به گزارش وبلاگ دریا، یزد- خبرنگاران - معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور گفت: هم اکنون 91 هزار و 578 واحد اپیدمیولوژیک دامپزشکی اعم از دامداری، مرغداری و کشتارگاه در کشور فعال است که 50 هزار مورد از این واحدها در روستاها و عشایر مستقر هستند.

دکتر خالد خداویردی روز سه شنبه در آیین راه اندازی بخش مولکولی آزمایشگاه دامپزشکی استان یزد با بیان اینکه 95 درصد صادرات فرآوردهای خام دامی گواهی بهداشتی الزام آور دارند اضافه نمود: همچنین 190 کارخانه تولید داروهای دامی و بیش از 6 هزار و 500 واحد مرکز بهداشتی و درمانگاه دامی در سطح کشور فعال است .
وی با اشاره 4 هزار و 782 دارو مرتبط با دام و 73 واکسن در حوزه دامپزشکی در کشور گفت:دامپزشکی دستگاهی است در حوزه وظایف قانونی خود بیشترین تاثیری گذاری را دارد و با توجه به اینکه بیش از 181 بیماری واگیر در این حوزه شناسایی شده لذا نقش مهمی در اقتصاد و تثبیت اشتغال دارد.
معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور خاطرنشان کرد: فعالیت دامپزشکی که به منظور جلوگیری از ورود بیماریها، کاهش ضایعات و افزایش بهره وری مخصوصا در مناطق روستایی و عشایر انجام و باعث کنترل بیماریها و جلوگیری از ضرر و زیان در اقتصاد می گردد.
خداویردی گفت: با توجه به اینکه بیماریهای دامی و به ویژه بیماری های مشترک بین انسان با دام با چهره های متفاوت و سرعت بالای منتشر می گردد، لذا در سالجاری و با تغییر فرهنگ مصرف مردم در مواد غذایی باید با آمادگی و با برنامه ریزی کامل در بحران ستیزی و همچنین واکنش سریع فعالیت گردد.
مدیرکل دامپزشکی استان یزد گفت: هم اکنون بیش از 114 نیروی رسمی ، پیمانی، قراردادی در دامپزشکی استان فعالیت دارند و 44 داروخانه و چهار آزمابیشگاه و 18 کشتارگاه دام و طیور در استان وجود دارد.
علی فاتحی نیا با بیان اینکه طرح پیش سردگذاری کامل لاشه های دام در تمام کشتارگاه های استان انجام می گردد اضافه نمود: طرح ساماندهی و اصلاح کشتارگاه های طیور استان ، راه اندازی خط کشتار بوقلمون و اجرای طرح ملی ارتقای کیفیت تخم مرغ بخشی از فعالیت این اداره کل در سالجاری است.
وی گفت: با توجه به اینکه 240 واحد دامی غیرقانونی در بلوار بهمن شهر یزد مستقر شده بود که گلایه شهروندان به کشتار غیر مجاز را درپی داشت، این واحدها با کمک شهرداری و دیگر نهادهای استان پلمپ شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد هم در این مراسم گفت: استان یزد با توجه به محدویتهای آب با تکیه بر منابع محدود در بسکمک از حوزه های بخش دام و کشاورزی در رتبه های برتر کشور قرار گرفته است.
سید جمال سجادی پور اضافه نمود: استان یزد در حوزه دام سبک جزء استان های پیشرو کشور است و در تولید گوشت قرمز دام سبک فقط 50 درصد وابسته به سایر استان است اما در تولید گوشت دام سنگین 70 درصد اضافه تولید وجود دارد.
وی با بیان اینکه در زمینه گوشت بلدرچین و طیور کارهای خوبی در استان صورت گرفته شرح داد: استان در زمینه تولید تخم 50 درصد تولید مازاد بر مصرف دارد که به سایر استانها ارسال می گردد.
همچنین در این مراسم که استاندار یزد و جمعی از مسوولان استان حضور داشتند بخش مولکولی آزمایشگاه دامپزشکی استان یزد راه اندازی شد که برای تجهیز این آزمایشگاه یک میلیارد تومان هزینه شده است.
با بهره برداری از این آزمایشگاه ،تشخیص بیماری های ویروسی در داخل استان انجام می گردد که پیش از این نمونه به استان های همجوار ارسال می شد.
آغاز علمیات ساختمان جدید آزمایشگاه دامپزشکی استان یزد در مساحت 400 متر مربع با اعتبار 45 میلیارد ریال از دیگر برنامه های این مراسم بود.
منبع: ایرنا