دستور پخت چیکن استراگانف به سبک رستورانی
به گزارش وبلاگ دریا، افراد این روزها به علت مشغله فراوان، فرصت غذا خوردن در رستوران را ندارند؛ پس ترجیح شان پخت غذا در منزل به سبک رستورانی است. دستور پخت چیکن استراگانف یکی از آن دستورپخت ها است که ایرانی ها طعم آن را بسیار می پسندند. شما به راحتی می توانید در منزل چیکن استراگانف بدون خامه و رژیمی تهیه کنید و هم آن را به سبک اصل مخصوص روسی با سس مخصوص سرو کنید. ما در این جا طرز تهیه این غذا را به سبک رستورانی را برای خانواده 6 تا 4 نفره تان خواهیم گفت تا کمتر از 45 دقیقه آن را آماده کنید و از خوردنش در کنار عزیزان تان لذت ببرید.
مواد لازم برای پخت چیکن استراگانف
- سینه مرغ دو عدد
- پودر سیر یک دوم قاشق چای خوری
- پودر پاپریکا یک دوم قاشق چای خوری
- پودر پیاز یک دوم قاشق چای خوری
- فلفل سیاه یک چهارم قاشق چای خوری
- آرد سه قاشق غذاخوری
- روغن زیتون یک قاشق غذاخوری
- کره سه قاشق غذاخوری
- پیاز بزرگ (خرد شده) یک عدد
- سیر (خرد شده) سه عدد
- قارچ (خرد شده) 500 گرم
- خردل دو قاشق چای خوری
- پاپریکا یک قاشق چای خوری
- آب مرغ یک دوم فنجان
- آرد یک قاشق غذاخوری
- آب مرغ دو فنجان
- سس ورچستر یک قاشق غذاخوری
- خامه ترش یک دوم فنجان
- نمک به مقدار لازم
- فلفل به مقدار لازم
- جعفری و پیازچه (خرد شده) برای تزئین
طرز تهیه چیکن استراگانف
1. مزه دار کردن و تفت دادن مرغ، اولین مرحله پخت چیکن استراگانف
در اولین مرحله از دستور پخت چیکن استراگانف ضروری است که سینه های مرغ را به صورت اریبی برش دهید، سپس آن ها را با نمک و فلفل مزه دارشان کنید و در آرد بغلتانید. در ادامه مقداری از کره را داخل تابه بیاندازید و بعد از داغ شدن، مرغ ها را داخل آن تفت دهید تا رنگ آن ها تغییر کند.
نکاتی برای تفت دادن مرغ
- مرغ ها بعد از تفت دادن باید به رنگ قهوه ای در بیایند.
- معمولا چهار دقیقه برای تفت دادن هر طرف از مرغ احتیاج است.
- از ران های بدون پوست و استخوان مرغ هم می توانید برای تهیه چیکن استراگانف خود بهره ببرید.
2. تفت دادن پیاز، سیر و قارچ، دومین مرحله پخت چیکن استراگانف
حال باید پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و با به جای مانده کره را در ماهی تابه تفت دهید تا سبک شوند. در ادامه سیر ریز شده را هم اضافه کنید و تا زمانی که عطر آن ها بلند شوند با پیازها سرخ کنید. قارچ های ورقه ای خردشده را هم به سیر و پیاز اضافه کنید. آن ها را تا طلایی شدن تفت دهید. در انتهای این مرحله، خردل و پاپریکا را به مواد اضافه کنید و آن قدر خوب با یکدیگر مخلو طشان کنید که روی قارچ ها را بپوشاند.
نکاتی برای تفت دادن مواد
- قارچ ها را چهار تا پنج دقیقه تفت دهید.
- تنها حدود 30 ثانیه برای تفت دادن سیر ضروری است.
- تکه های قهوه ای چسبیده به کف ماهی تابه را بکنید؛ طعم خوبی به غذا می دهند.
- برای آن که قارچ ها هنگام تفت داده شدن، آب نیاندازند، کمی به آن ها آبلیمو تازه اضافه کنید.
3. اضافه کردن آب مرغ، آرد و سس ورچستر
آب مرغ را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا در اصطلاح آب مرغ به خورد مواد برود، برای این کار، سه دقیقه زمان مناسبی است. در ادامه دستور پخت چیکن استراگانف، آرد را اضافه کنید و به مدت یک دقیقه با مواد هم بزنید. حال نوبت اضافه کردن مابقی آب مرغ و سس ورچستر است، با مواد خوب مخلوط شان کنید. سس باید کمی غلیظ گردد.
نکاتی برای اضافه کردن آرد و سس ورچستر
- اضافه کردن آرد به غلیظ شدن غذا یاری می نماید.
- سه دقیقه حرارت برای کم شدن آب مرغ مناسب است.
- حدود چهار دقیقه برای هم زدن مواد در این مرحله کافی است.
- مواد را هنگام جوش خوردن هم بزنید تا سس تان به غلظت دلخواه برسد.
- چاشنی هایی مانند سس ورچستر و خردل، طعم چیکن استراگانف را ترش تر می نماید.
4. اضافه کردن خامه ترش برای تهیه چیکن استراگانف خوش طعم
در ادامه دستور پخت چیکن استراگانف، حرارت گاز را کم کنید، سپس خامه ترش را به مواد اضافه کنید. اجازه دهید که خامه به وسیله سس، کم کم آب گردد. بعد از به دست آمدن سسی یک دست، نمک و فلفل به آن بزنید تا مزه دار گردد.
نکاتی برای اضافه کردن خامه ترش
- قبل از حباب زدن سس، مواد را از روی حرارت بردارید تا خامه ترش دلمه گردد.
- با آب شدن و جوشیدن خامه ترش با مواد، سس یک دستی خواهید داشت.
- برای تهیه یک دسر دلپذیر هم می توانید از خامه ترش هم بهره ببرید.
5. پختن مرغ در سس چیکن استراگانف
در ادامه مراحل دستور پخت چیکن استراگانف، فیله هایی را که کنار گذاشته بودید را به مواد اضافه کنید تا با یکدیگر مخلوط و بجوشند.
نکاتی برای پختن مرغ
- اجازه دهید فیله ها با مواد در حدود دو دقیقه جوش بخورند تا کامل مغز پخت شوند.
- اگر سس چیکن استراگانف، رقیق بود آن را باز به مدت دو دقیقه بجوشانید تا غلیظ گردد و روی مرغ ها را بپوشاند.
6. سرو کردن، ششمین مرحله از پخت چیکن استراگانف به سبک رستورانی
بعد از جوشیدن فیله های مرغ همراه سس، آن ها را در ظرف دلخواه سرو کنید. برای تزئین چیکن استراگانف هم می توانید جعفری و پیازچه خردشده را روی مواد بریزید. چیکن استراگانف شما آماده است، نوش جان!
نکاتی برای سرو چیکن استراگانف
می توانید در آخر کار برای طعم بهتر این غذا، پیازچه و جعفری را به مواد اضافه و خوب با یکدیگر مخلوط شان کنید.
نه تنها چیکن استراگانف با پاستا سرو می گردد، بلکه می توان آن را با نودالیت، رشته های فرنگی و پوره سیب زمینی هم تهیه و نوش جان کرد.
چیکن استراگانف را چگونه می توان تزئین کرد؟
چیکن استراگانف با مواد غذایی فراوانی سرو می گردد، پس می توان آن را به راحتی با توجه به ظرف، سلیقه و مواد موجود در منزل تزئین کرد. با این حال 5 ایده آسان و خلاقانه برای تزئین آن می توانید به کار بگیرید.
این غذا را چه مدت می توان در فریزر نگه داری کرد؟
این غذا را به مدت یک ماه می توانید در فریزر نگه داری کنید، به شرط آن که از ظروف پلاستیکی درب دار بهره ببرید.
آیا امکان گرم کردن این غذا بعد از فریز کردن وجود دارد؟
بله. استراگانف را به همراه یک چهارم استکان آب داخل یک قابلمه بریزید و اجازه دهید که جوش بخورد. در این حین مرغ ها هم گرم می شوند. دقت داشته باشید با گرم کردن مجدد سس مواد در قابلمه حالت جدا شدن به خود می گیرند، اما در مزه هیچ تغییری به وجود نمی آید.
آیا این غذا را می توان به صورت رژیمی تهیه کرد؟
بله. در صورت داشتن رژیم می توانید در دستور پخت چیکن استراگانف، به جای خامه ترش از ماست یونانی بهره ببرید.
چگونه سس این غذا را بدون خامه می توان غلیظ کرد؟
اضافه کردن ماست و آرد به مواد، سس آن را به مقدار کافی غلیظ و خامه ای می نماید، اما اگر غلظت آن را دوست نداشتید می توانید به مقدار لازم از هر کدام آرد و ماست به مواد اضافه کنید.
در صورت غلیظ شدن سس چیکن استراگانف، چه باید کرد؟
اگر سس چیکن استراگانف غلیظ شد، کمی آب مرغ به آن اضافه کنید و تا رسیدن به غلظت دلخواه، مواد را هم بزنید.
برای تهیه چیکن استراگانف چه نکاتی را باید در نظر داشت؟
سس خود را روی حرارت ملایم بپزید تا خامه ترش جدا نگردد.
برای قهوه ای شدن قارچ ها حرارت را به مدت سه تا چهار دقیقه زیاد کنید و اجازه دهید که خوب طلایی شوند.
برای داشتن طعم فوق العاده می توانید از کره و روغن زیتون بهره ببرید، تنها مراقب باشید که نسوزند.
منبع: کتاب کاله