طرز تهیه سیب زمینی تنوری با سس قارچ
به گزارش وبلاگ دریا، خبرنگارانـ امروز فست فود ها در تمام جهان جایگاه ویژه ای دارند، به طوری که ذائقه بسیاری از مردم از غذا های سنتی به سمت غذا های مدرن و یا به اصطلاح فست فود میل پیدا نموده است. ویژگی مهم فست فود ها صرف نظر از طعم دلچسبی که دارند، مدت زمان کوتاهی است که صرف آماده کردن آن ها می گردد.
به گزارش وبلاگ دریا، سیب زمینی تنوری یکی از انواع فست فود ها و غذا های امروزی است که طعم دلچسبی دارد و از آنجا که در این شیوه پخت، سیب زمینی بدون استفاده از روغن و سرخ شدن بسیار لذیذ و خوشمزه می گردد، محبوبیت بسیاری دارد. شما می توانید این غذای ساده و خوشمزه را در منزل تهیه کنید و از خوردن آن در کنار اعضای خانواده لذت ببرید. در ادامه این مطلب طرز تهیه سیب زمینی تنوری با سس قارچ همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه سیب زمینی تنوری
سیب زمینی کوچک: 5 عدد
روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، آویشن، پاپریکا و پودر سیر: به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه سس قارچ:
قارچ: 250 گرم
خامه: 3 قاشق غذاخوری
شیر: 1 لیوان
پنیر گودا: 3 ورق
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به پنیر گودا
پنیر گودا یکی از انواع پنیرهاست که معمولاً به صورت ورق های نازک زرد رنگ است و بافت نرمی دارد. این پنیر برای اولین بار در روستای گودا در جنوب کشور هلند فراوری شد. این پنیر سرشار از کلسیم، فسفر، ویتامین و پروتئین است. پنیر گودا طعمی شبیه به خامه دارد و برای استفاده در ساندویچ، ماکارانی، لازانیا و انواع سس و دیپ کاربرد دارد. هنگام خرید پنیر گودا به این نکته توجه داشته باشید که هرقدر زمان بیشتری از فراوری آن گذشته باشد، طعم پنیر تندتر خواهد شد و مزه ای شبیه کارامل به خود می گیرد. بعلاوه هنگام خرید پنیر گودا به مواد اضافه شده در آن مانند ادویه ها که پشت بسته درج شده است، توجه کنید.
نکات مربوط به قارچ
قارچ طبع گرمی دارد و سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، آمینو اسید، فیبر، مس، آهن، آنتی اکسیدان، آمینو اسید و... است؛ بعلاوه در پیش گیری از سرطان سینه و پروستات موثر است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید. هنگام خرید قارچ به این نکته توجه داشته باشید که قارچ تازه حتماً نباید سفید و شفاف باشد. یکی از راه های تشخیص قارچ سالم این است که قارچ باید تا حدودی سنگین باشد. اگر قارچ سبک و توخالی باشد، سالم نیست. کلاهک قارچ سالم نباید شکاف داشته باشد؛ بعلاوه بهتر است قارچ هایی را که روی پوست آن ها لکه قهوه ای دارند، خریداری نکنید و اگر خریداری کردید، حتماً به صورت پخته آن را مصرف کنید.
نکات مربوط به روغن زیتون
روغن زیتون به علت ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژه ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن های معمولی مخلوط می گردد. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می گردد؛ بنابراین کسانی که در پی خرید روغن زیتون هستند، اغلب می پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به توضیح ذیل ارائه داده اند:
1- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
2- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر 1 قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در برخی موارد افراد به علت تندی بیش از حد روغن به سرفه می افتند. درست پس از 1 دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می رود و خوشمزه می گردد. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی نماید. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
3- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای مشخص کیفیت روغن نیست؛ زیرا به راحتی می توان در آن تقلب کرد.
طرز تهیه سیب زمینی تنوری
1 ـ برای آغاز کار ابتدا سیب زمینی ها را خوب بشویید؛ سپس بدون اینکه آن ها را پوست کنید، هر سیب زمینی را به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید. بهتر است برش ها به صورت طولی باشد و تا جای ممکن از سیب زمینی های ریزتر بهره ببرید.
2 ـ یک قابلمه را تا نیمه از آب پر کنید و روی اجاق گاز بگذارید تا جوش بیاید؛ سپس سیب زمینی ها را داخل آب جوش بریزید و کمی نمک به آن اضافه کنید. اجاره بدهید سیب زمینی 2 دقیقه داخل آب بجوشد؛ سپس آن را آبکش کنید.
3 ـ سیب زمینی های آبکش شده را داخل یک کاسه بریزید و روغن زیتون، پودر سیر، پودر آویشن، فلفل سیاه، نمک و پودر پاپریکا را به آن اضافه کنید و با قاشق خوب هم بزنید تا همه تکه های سیب زمینی با ادویه ها و روغن زیتون آغشته شوند.
4 ـ سیب زمینی های آماده را داخل سینی فر بریزید و سینی را داخل فر 180 درجه سانتیگراد به مدت 30 دقیقه بگذارید تا بپزد. بعد از گذشت این زمان به مدت 3 الی 4 دقیقه گریل را روشن کنید تا سیب زمینی های تنوری از بالا هم برشته شوند.
طرز تهیه سس قارچ
قارچ ها را ابتدا خوب بشورید و خرد کنید. سپس توی یک ماهی تابه بریزید و روی شعله میانه اجاق گاز بگذارید تا آب قارچ کاملاً خشک گردد و بعد روغن بریزید. نمک، فلفل سیاه و پودر آویشن را روی قارچ بریزید و هم بزنید. سپس خامه را اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً باز گردد و بعد شیر را توی ماهی تابه بریزید و همه مواد را خوب هم بزنید. کمی زمان بدهید تا شیر با قارچ و خامه کمی به غلظت برسد. در مرحله آخر پنیر گودا را اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا پنیر کم کم آب گردد. بعد از 1 دقیقه اجاق را خاموش کنید. سس قارچ شما آماده است. این سس را می توانید در کنار سیب زمینی سرخ نموده، سیب زمینی تنوری، نان سیر و سبزیجات بخارپز میل کنید. نوش جان
منبع: فرارو