طرز تهیه آبگوشت نذری حرفه ای

به گزارش وبلاگ دریا، آبگوشت یکی از لذیذترین غذا های اصیل ایرانی است تا جائیکه آن را حتی برای نذری نیز تهیه می نمایند. طرز تهیه آبگوشت نذری مشابه با دستور تهیه این غذا در منزل است، اما، چون حجم آن بیشتر است، به حوصله و وقت بیشتری احتیاج دارد.

طرز تهیه آبگوشت نذری حرفه ای

وبلاگ دریا | سرویس آشپزی - زمانی که صحبت از غذا های سنتی می شود، آبگوشت یکی از اصیل ترین آن ها است که محبوبیت فراوان آن برکسی پوشیده نیست. از آنجا که همیشه بهترین غذا ها را برای نذری باید طبخ کرد، آبگوشت نذری یکی از بهترین گزینه ها برای نذری دادن است. در ادامه طرز تهیه این آبگوشت برای 100 نفر توضیح داده می شود.

مواد لازم برای تهیه آبگوشت نذری

به منظور تهیه این غذای نذری برای 100 نفر، به پنج الی شش ساعت زمان و مواد اولیه ای که در ادامه معرفی می شوند، احتیاج خواهید داشت.

مواد لازم
سیب زمینی120 عدد
گوشت گوسفند15 کیلوگرم
دنبه3 کیلوگرم
رب گوجه فرنگی2 کیلوگرم
نعناع خشک150 گرم
نمک و زردچوبهبه میزان لازم

چند نکته:

  • از نخود درشت استفاده و آن ها را از 48 ساعت قبل خیس کنید. در هر روز سه مرتبه آب نخود ها را عوض نموده تا کاملا تمیز شوند.

  • برای هر نفر یک سیب زمینی احتیاج است، اما 20 عدد بیشتر سیب زمینی بهره ببرید تا اگر برخی از آن ها در اثر حرارت از هم متلاشی شدند، تعداد سیب زمینی ها کم نشود. از سیب زمینی هایی که پوست نازکی دارند بهره ببرید.

  • ترجیحا از سه کیلوگرم دنبه گوسفند یا دنبه ای که همراه با گوشت است، بهره ببرید.

طرز تهیه آبگوشت نذری

  1. ابتدا گوشت ها را خرد کنید، اندازه تقریبی هر تکه گوشت باید یک کف دست باشد.

  2. سپس گوشت ها را کاملا بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن ها گرفته شود.
  3. دنبه را ابتدا بشویید و در فریزر بگذارید تا کاملا سفت شود و سپس چرخ کنید. به چای چرخ کردن می توانید دنبه را بکوبید، اما اگر آن را چرخ کنید، یک دست تر خواهد شد.
  4. گوشت و دنبه را در یک قابلمه قرار دهید و آب به آن اضافه کنید تا سطح آب بالاتر از گوشت ها قرار بگیرد.
  5. سیب زمینی ها را کاملا بشویید، برای اینکار از یک اسکاچ بهره ببرید و سطح سیب زمینی ها را کاملا تمیز نمایید.
  6. آبی که نخود را در آن خیس نموده اید، دور بریزید و نخود را در یک قابلمه قرار دهید. مقداری آب به آن اضافه کنید تا سطح نخودها را کاملا بگیرد. اجازه دهید که نخودها کاملا بپزند.
  7. زمانی که گوشت و نخود کاملا پخته شدند، نخودها را به گوشت اضافه کنید. سپس سیب زمینی ها را نیز به آبگوشت بیفزایید و درب قابلمه را ببندید. حدود نیم ساعت برای پخت سیب زمینی ها کافی خواهد بود. اگر بعد از این مدت هنوز سیب زمینی ها نپخته بودند، اندکی دیگر صبر کنید.
  8. رب گوجه فرنگی را در مقداری روغن تفت دهید تا بافت آن از یکدیگر باز شود.
  9. نعناع خشک را با دست کاملا پودر کنید و همراه با مقداری زردچوبه تفت دهید. برای اینکار مقداری روغن در یک ماهیتایه بریزید و هنگامی که روغن داغ شد، زرد چوبه و نعناع را به آن اضافه نموده، دائما بهم بزنید و پس از 20 الی 30 ثانیه از روی حرارت بردارید و مجددا بهم بزنید تا با حرارت روغن کاملا بپزند. اگر به نعناع خشک زیاد حرارت برسد، می سوزد.

  10. نعناع داغ و زردچوبه را به رب گوجه فرنگی که تفت داده بودید، اضافه کنید. زمانی که گوشت، سیب زمینی و نخود کاملا پخته شده بودند، این مخلوط را به آبگوشت بیفزایید و اندکی بهم بزنید.
  11. در مرحله آخر مقداری نمک اضافه کنید.
  12. هنگامی که می خواهید آبگوشت نذری را در ظرف بکشید، ابتدا روغن دنبه ای که روی آبگوشت است را بگیرید و در ظرف جداگانه ای قرار دهید. سپس در هر ظرف نذری مقداری گوشت، نخود، آبگوشت و یک عدد سیب زمینی قرار دهید و مقداری از روغنی که جدا نموده بودید را اضافه کنید.

به این ترتیب آبگوشت نذری آماده شده است.

چند نکته:

  • اگر در مراحل پخت آبگوشت، آب آن کم بود، مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.
  • در صورت تمایل می توانید از لیموعمانی نیز در آبگوشت بهره ببرید. برای این منظور لیموعمانی ها را با چنگال سوراخ نموده و به مدت یک ربع در آب خیس نمایید، سپس آب آن را دور ریخته و پس از انکه رب گوجه فرنگی، نعناع خشک و زردچوبه را اضافه کردید، لیموعمانی ها را نیز به آبگوشت اضافه کنید. 10 دقیقه بعد آبگوشت آماده است. به ازای هر یک نفر، یک لیموعمانی در نظر بگیرید. به این ترتیب برای این آبگوشت 100 عدد لیموعمانی احتیاج دارید.

  • در برخی از دستورهای تهیه آبگوشت، نخود را برای پخت به گوشت اضافه می نمایند، اما این احتمال وجود دارد که اگر نخود تازه نباشد، نپخته باقی بماند. بنابراین بهتر است که جداگانه پخته شود و به آبگوشت اضافه شود.

  • هیچگاه از ابتدا نمک را اضافه نکنید، زیرا باعث سفت شدن گوشت می شود.

اکنون به راحتی می توانید آبگوشت نذری تهیه کنید. آبگوشت غذایی مقوی است که سرشار از آهن و پروتئین است. این غذا حاوی هر دو نوع پروتئین یعنی حیوانی و گیاهی بوده و از اینرو غذایی کامل محسوب می شود. آبگوشت را معمولا با پیاز یا ترشی میل می نمایند. به علاوه اغلب اوقات گوشت کوبیده را جدا تهیه می نمایند، به این صورت که مقداری گوشت، نخود و سیب زمینی را کاملا بکوبید.

منبع: setare.com

به "طرز تهیه آبگوشت نذری حرفه ای" امتیاز دهید

1 کاربر به "طرز تهیه آبگوشت نذری حرفه ای" امتیاز داده است | 1 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آبگوشت نذری حرفه ای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید