معجزه مصرف ماهی در کاهش 50 درصدی ابتلا به سرطان روده
به گزارش وبلاگ دریا، نتایج یک آنالیز نو نشان می دهد، مصرف روانه ماهی در وعده های غذایی می تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا 50 درصد کاهش دهد.
به گفته محققان، خوردن 300IU ویتامین دی در روز ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد؛ ضمن اینکه این یافته ها می تواند پزشکان را به توصیه مصرف ویتامین دی همراه با غربالگری سوق دهد.
آنالیز ها نشان داده است، جبران کمبود ویتامین دی به ویژه در سالمندان می تواند تا اندازه بالایی احتمال سرطان را کاهش دهد و یک روش مطمئن، غنی سازی مواد خوراکی با این ویتامین است. علاوه بر ماهی مواد غذایی مانند زرده تخم مرغ، ماهی، قارچ، انواع پنیر، شیر، حبوبات، روغن ماهی، آب پرتقال و خاویار حاوی میزان زیادی ویتامین دی هستند.
این تحقیق که به وسیله دولت ایالات متحده انجام شده، 94 هزار زن را به مدت 25 سال مورد آنالیز قرار داده و هر دو سال یکبار در خصوص رژیم غذایی و سلامت آنها پرسش و پاسخ نموده است. ویتامین دی استخوان ها، دندان ها و ماهیچه ها را سالم نگه می دارد.
دانشمندان دانشگاه هاروارد در تحقیقات خود دریافتند، اندازه تأمین ویتامین دی از منابع غذایی مانند ماهی، قارچ، تخم مرغ و شیر در چند دهه گذشته کاهش یافته و علیرغم کاهش کل نوع سرطان، روند نگران کننده ای در افزایش موارد ابتلا به سرطان روده زیر 50 سال دیده می گردد. در انگلیس، حدود 2500 نفر از 42 هزار نفری که هر ساله به سرطان روده مبتلا می شوند، زیر 50 سال هستند.
منبع: فرارو