5 نکته بسیار مهم برای پخت مرغ خوشمزه و مجلسی

به گزارش وبلاگ دریا، مرغ ازجمله غذاهای پر هوادار و پر مصرفی است که در نقاط مختلف جهان با مواد غذایی مختلف و روش های پخت گوناگون طبخ می گردد.

5 نکته بسیار مهم برای پخت مرغ خوشمزه و مجلسی

وبلاگ دریا | مرغ در سفره ما و بعلاوه در برنامه غذایی خانواده ایرانی یکی از پروتئین های بسیار پر مصرف است که معمولا بیشتر از گوشت قرمز از آن استفاده می گردد. مرغ در انواع خورش ها، پلوها، سالادها، فست فود ها و خوراک ها استفاده می گردد؛ ولی استفاده از آن برای غذای اصلی و به صورت خورش رواج بیشتری دارد.

به گزارش وبلاگ دریا ، خورش مرغ را معمولا با رب گوجه فرنگی یا رب انار و یا به صورت بی رنگ همراه با زعفران، آب لیمو یا آب نارنج تهیه می نمایند. مرغ زعفرانی به طور کلی طعم فوق العاده ای دارد و به علت داشتن زعفران بسیار خوشبو و خوش رنگ و لعاب است.

اگر در پی یک دستور طبخ تازه و متفاوت برای تهیه مرغ در کنار غذا هستید، در ادامه این مطلب با همراه باشید.

مواد لازم

مرغ (ران یا سینه): 3 عدد

پیاز درشت: 4 عدد

سیر: 5 حبه

زعفران دم نموده غلیظ: نصف فنجان

کره: 1 قاشق غذاخوری

آب نارنج: نصف لیوان

نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه پخت مرغ مجلسی

ابتدا تکه های مرغ را خوب بشویید و کنار بگذارید. پیاز ها را بعد از شستن پوست کنید و به صورت خلالی درشت یا حلقه ای خرد کنید. یک ماهی تابه دیواره بلند انتخاب کنید و نیمی از پیاز های خرد شده را کف ماهی تابه بریزید و خوب پخش کنید؛ سپس تکه های مرغ را روی پیاز ها بچینید. بقیه پیاز های خرد شده را روی مرغ بریزید، به طوری که کاملا سطح مرغ را بپوشاند. حبه های سیر را به صورت درسته در مرکز پیاز ها قرار بدهید و درب ماهی تابه را ببندید. ماهی تابه را روی اجاق گاز بگذارید و حرارت را کم کنید. حدود نیم ساعت زمان بدهید تا پیاز ها آب بیاندازد و مرغ نرم گردد.

بعد از این مدت زمان درب ماهی تابه را بردارید و زعفران دم نموده را همراه با کره، نمک، فلفل و کمی زردچوبه روی مرغ و پیاز های خرد شده بریزید و دوباره درب ماهی تابه را بگذارید. این بار حتما یک دمکنی روی درب ماهی تابه بگذراید. اجازه بدهید مرغ با حرارت خیلی کم حدود یک ساعت دیگر بپزد. در مرحله بعد درب ماهی تابه را بردارید و آب نارنج را اضافه کنید و اجازه بدهید مرغ نیم ساعت دیگر با آب نارنج بپزد.

توجه داشته باشید که در طول پخت مرغ به این روش هرگز تکه های مرغ را بر نگردانید. بعد از گذشت این مدت زمان اجاق گاز را خاموش کنید. توجه داشته باشید که این مرغ کلا کم آب است و با آب پیاز پخته می گردد. اگر شما به خورش آبدار تمایل بیشتری دارید، می توانید مقدار آب نارنج را بیشتر کنید. این مرغ لذیذ را می توانید همراه با زرشک پلو، سبزی پلو و یا باقالی پلو سرو کنید و از خوردنش لذت ببرید. نوش جان.

پنج نکته مهم و اساسی برای طبخ مرغ

1- برای پخت مرغ بهتر است تا جای ممکن از مرغ منجمد استفاده نکنید؛ زیرا باعث می گردد آب مرغ خشک گردد و در این صورت بافت مرغ در زمان پخت نرم نخواهد شد؛ بنابراین استفاده از مرغ تازه بهتر است.

2- اگر می خواهید مرغ را سرخ کنید، هرگز پوست مرغ را جدا نکنید؛ زیرا پوست مرغ باعث حفظ رطوبت و چربی مرغ می گردد.

3- اگر از سینه مرغ استفاده می کنید، حتما قبل از پخت وسط آن را برش بزنید یا سینه را با چاقو نازک تر کنید، در غیر این صورت در حین پخت کاملا مغز پخت نمی گردد.

4- همواره بعد از اینکه مرغ پخت و اجاق گاز را خاموش کردید، ده دقیقه صبر کنید؛ سپس مرغ را داخل ظرف سرو بکشید؛ زیرا مرغ به این صورت آب بیشتری پس می دهد و نرم تر خواهد شد.

5- سعی کنید مرغ را همواره قبل از سرخ کردن و یا پختن مزه دار کنید؛ یعنی نمک و سایر ادویه ها را نیم تا یک ساعت قبل از پخت به مرغ بمالید تا مزه دار گردد. ادویه مناسب برای مزه دار کردن مرغ شامل زیره سبز، فلفل سیاه، پودر سیر، پودر دارچین، پودر زنجبیل و نمک است.

منبع: فرادید

به "5 نکته بسیار مهم برای پخت مرغ خوشمزه و مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 نکته بسیار مهم برای پخت مرغ خوشمزه و مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید