نقش برجسته کانادا در بازگشت انسان به ماه
به گزارش وبلاگ دریا، در راستای اولین گام بزرگ برای بازگشت بشر به سطح ماه، روز دوشنبه، یک فضاپیما برای قرار گرفتن در مدار ماه به هوا فرستاده خواهد شد.
به گزارش وبلاگ دریا به نقل از سی تی وی، این لحظه فقط برای ناسا هیجان انگیز نیست. این بار، بازگشت به ماه یک همکاری بین المللی است که فناوری کانادایی و فضانوردان کانادایی را برجسته خواهد نمود.
دانشمندان امیدوارند در کمتر از یک دهه یک ایستگاه فضایی به نام Lunar Gateway ایجاد نمایند تا به عنوان سکوی سفر به مریخ و فراتر از آن عمل کند و کانادا در حال توسعه یک مریخ نورد برای اکتشاف سطح ماه است.
ایده این است که یک کمپ پایه بر روی سطح ماه راه اندازی گردد همراه با یک ایستگاه فضایی که به دور ماه می چرخد.
این مأموریت با نام Artemis I، در مرکز فضایی کندی در فلوریدای ایالات متحده، در 29 آگوست کلید خواهد خورد و اولین آزمایش از مجموعه ای از اکتشاف فضایی خواهد بود که ناسا و شرکای آن سال هاست که روی آن کار می نمایند.
فضاپیمای بدون سرنشین Orion با استفاده از قدرتمندترین موشکی که بشر تا به حال ساخته است، به فضا فرستاده خواهد شد تا به دور ماه بچرخد و اطلاعات جمع آوری و توانایی های فضاپیما را آزمایش کند.
در این ماموریت فقط ماکت های انسان در داخل Orion خواهند بود، اما این فضاپیما برای انسان ها طراحی شده است.
این ماکت های در ظاهر انسان، مجهز به فناوری هستند تا به یاری آن آنالیز گردد که قرار گرفتن در معرض تشعشعات اعماق فضا که فضانوردان قرار است تجربه نمایند، آیا در حد محدودیت های قابل انتظار است.
بعد از اینکه فضاپیما ماموریت 42 روزه خود را در فضا به انتها رساند، به زمین بازخواهد گشت و در اقیانوس فرود خواهد آمد تا نحوه برگشت فضانوردان در آینده آزمایش بگردد.
اگر Artemis I پیروز باشد، به زودی Artemis II، اولین فضانورد دارای سرنشین خواهد بود که نقش کانادا در اکتشاف ماه را پررنگ تر خواهد نمود.
ماموریت Artemis II در حال حاضر برای سال 2024 پیش بینی شده است و قرار است چهار انسان را در مدار ماه قرار دهد.
یکی از این فضانوردان از آژانس فضایی کانادا (CSA) و اولین فضانورد غیر آمریکایی خواهد بود که به ماه پرواز می نماید. بعلاوه کانادا را به دومین کشور دارای فضانورد تبدیل می نماید که تمام مسیرهای دور ماه را طی می نماید.
بعلاوه قرار است که یک فضانورد کانادایی در آینده، در پرواز دیگری به سمت Gateway حضور داشته باشد که ایستگاه فضایی نهایی است که دور ماه در گردش خواهد بود.
بعلاوه Gateway مقر بزرگترین مشارکت های کانادا در این مرحله از اکتشاف فضایی خواهد بود: آخرین تکرار Canadarm.
در سال 1981، Canadarm اولین حضورش در فضا را انجام داد. این بازوهای رباتیک غول پیکر به بیرون شاتل های فضایی متصل بودند، به وسیله فضانوردان کنترل و برای جابجایی اشیایی در فضا استفاده می شدند.
ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) که به دور زمین می چرخد در حال حاضر میزبان Canadarm 2 است که می تواند از زمین یا به وسیله فضانوردان در ایستگاه کنترل گردد.
Canadarm 3 در واقع کوچکتر و سبک تر از نسخه های قبلی با طول 8.5 متر خواهد بود، اما طوری برنامه ریزی شده است که دارای هوش مصنوعی، شش دوربین 4K و سایر فناوری های پیشرفته باشد.
ادامه مطلب
منبع: خبرکانادا